Ghid pentru gasirea cadoului perfect

De la inceputul anului pana acum am tot cumparat cadouri: cadou de an nou, cadou de ziua iubirii, cadou de 1& 8 martie, cadou de sfinti si tot asa. Iar acestea au fost abia primele 3 luni ale anului, mai avem alte 9 pline de sarbatori si oameni de bucurat cu alegerile noastre.

Dar ce am cumparat drept cadou? Obiecte. Fie ele haine, cosmetice sau electrocasnice, banii au fost cheltuiti pe lucruri, iar cuvintele cheie sunt «cheltuit» si «lucruri»

Cum ar fi sa schimbam acest obicei iar in loc de a cheltui bani sa ii investim in viitor?

Achizitionezi azi ceva ce ii va fi de folos persoanei dragi maine sau peste cativa ani? Pare o investitie in viitor? Ei bine chiar este.

Cum ar fi, de exemplu, ca la urmatorul botez la care vei fi invitat in loc de a pune niste bani in plic sau de a cumpara un ursulet mare si pufos, cu aceasi suma sau una similara sa achiti o prima pentru o asigurare pentru copii? Peste 18 ani s-ar putea ca acest cadou sa aiba o valoare mult mai mare decat un ursulet de plus, s-ar putea sa insemne un pas inainte pentru acel copil.

Din pacate suntem prinsi in cotidian si in aceasta nevoie indusa de a detine obiecte, iar astfel pierdem din vedere faptul ca timpul nostru este pretios si ireversibil.

Sta in puterea noastra de ne a schimba obiceiurile, iar a investi in viitor este probabil cea mai buna decizie pe care o vom lua, atat pentru noi cat si pentru cei dragi noua.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele